onsdag 4. februar 2009

Tine tviholder på "monopolet" sitt

Tine Meierier sin ledelse har enda ikke skjønt at det er markedskreftene som styrer.

Etter at Norgesgruppen har meddelt at de ikke ønsker å fortsette forhandlingen av opp mot 100 Tine-produkter, forsøker de seg nå med en offentlig rettergang. I denne artikkelen i VG fremmer de "krav" om at det er kundene som skal bestemme hva det er det vil kjøpe. Det er vel egentlig slik vi har det i Norge i dag? Hver enkelt forbruker kan velge hvilke butikker de vil handle i - og hvilke varer de vil kjøpe.
De fleste av oss må nødvendigvis se på pris, noe som også Norgesgruppen har forstått, og sikrer på denne vis sine markedsandeler.

Selv har jeg for øvrig de siste årene fravalgt butikker hvor jeg IKKE kan kjøpe Q-melk

7 kommentarer:

 1. Hmm, det er vel heller ikke så mange årene siden TINE selv ble beskyldt for å KJØPE seg inn i norske butikkhyller samt forhandle seg frem til tillegs klausuler om at TINEs produkter skal ha fordelsaktig plassering i forhold til andre konkurrenter, da var det vist greit...

  Breg
  Vidar

  SvarSlett
 2. Dette er en tragisk avgjørelse for norske forbrukere! Dette er rå kjedemakt brukt på sitt værste.
  Jeg vil selv velge hvilken ost jeg vil kjøpe, og jeg vil svært gjerne kjøpe Tine sin ost. Alternativet er ikke i nærheten å holde samme høye standard på smak og kvalitet.
  Fra og med i dag vil jeg ikke gjøre mine innkjøp i Norgesgruppens butikker.
  Tror media og kjedene at den norske forbruker er stein stokk dum? Hvem er det som har blitt rik i Norge de siste 15-20 årene. Joda, det er det som lever av å selge såkalte "billige" matvarer. Bare se på Hagen, Reitan osv. Attpåtil får matprodusentene og bøndene skylden for de høye matprisene i dette landet. Latterlig!
  Norge er det vest-Europeiske landet hvor vi bruker lavest andel av inntekta vår på mat. Slutt å klag!

  SvarSlett
 3. Håper folk støtter opp om Norgesgruppen etter dette. Synes det er tøft gjort å sette en så stor leverandør som TINE på plass. Og dette er en næring, hvor TINE har forsøkt å kjempe mot konkurranse fra andre hele tiden. Og den arrogante kommentaren om at folk må ha rett til å velge TINE-produkter i alle butikker, sier jo sitt om hvordan de forhandler. Jeg har aldri smakt Q-melk, men jeg er klar for både den, og synnøveosten. Og TINE får jo fortsatt prise varene som de vil, på de produktene de fortsatt har monopol på.

  SvarSlett
 4. På tide at noen setter foten ned og støtter forbrukerne. Norgesgruppen er på kundene sin side, de setter krav til Tine fordi de er opptatt av å holde prisene på et fornuftig nivå. Det er ikke Tine. Det er Tine sin feil at prisen på melk her i landet kryper opp mot 14 kr. Uten dem så hadde melken kostet 6-7 kr literen slik som i Sverige...

  SvarSlett
 5. Forskjellen er vel å støtte det norske landbruk eller ei.. siden TINE er den vanlige bonde, mot q-melk og synnøve som er storbonde profitt profitt profitt produkter..

  SvarSlett
 6. Jeg vil ha kvalitet, Jeg vil ha TINE-produkter! Om melka går opp ei krone, så spiller ikke det noen rolle for meg! Det er Norgesgruppen her som ikke tenker på kvalitet. Heretter blir det ikke noen handel på KIWI!

  SvarSlett
 7. Mange jeg kjenner og jeg selv, tror dette er en hevnaksjon fra NG sin side. NG ville selv sørge for forsyning av Tine prod. til sine kunder for å spare penger. Tine har tidligere avvist dette tilbudet fordi dette vil bety at mange kan miste arb. plassen sin i Tine. Rema 1000 og Coop Gruppen takket ja til det samme tilbudet som NG ble tilbudt. Jeg synes det da er merkelig at ikke NG aksepterte dette. NG har tidligere ønsket å ta over tjenestene Tine gjør for Fjordland, men det ville verken Tine eller Fjordland gå med på. Tenk på den lange prosessen og omstilling dette ville blitt. Og fare for at arb. plasser vil gå tapt. Noen Klager på at Tine presser prisene opp, men det er faktiskt dyrt å produsere melkeprodukter.
  Tine Giganten? Stakkars Q-Meieriene? Tine er pålagt å kjøre varer ut til alle sine kunder, selv om det er langt ut i gokk. Tine får ikke statsstøtte, Tine har en felles kasse for bønder, slik at det blir billigere for bønder langt nord, eller hvor det måtte være å produsere. Q-Meieriene er Eid av Kavli, som forøvrig er en stor bedrift, Q-Meieriene får statstøtte, og de kan selv velge hvem de vil levere varer til. Da er det ikke så rart at produktene til Tine koster noen ører ekstra pr liter melk eller noen kroner ekstra pr kg ost nettopp fordi driftskostnadene vil automatisk bli større for Tine enn for Q-Meieriene. Tine har vært og vil være en viktig verdiskaper for Norge. Hvorfor folk hele tiden klager på Tine, det skjønner ikke jeg. NG er bare ut etter å bli STØRST.

  SvarSlett